Melonta Kiiminkijoella voidaan aloittaa kesäkuun alkupuolella ja kausi kestää vesitilanteesta riippuen syksyyn asti. Melontaretken pituus on noin kuusi kilometriä ja sopii hyvin myös henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa melontakokemusta. Melonta tapahtuu kahden hengen avokanooteilla. Itse melontaan aikaa kuluun noin 1,5 tuntia.

Retki alkaa kokoontumisella osoitteessa Kukkulanraitti 166, 90910 Kontio, mistä järjestäjän puolesta on kyyditys aloituspaikalle Kiiminkiin.

Aloitus paikassa osallistujille annetaan pikakoulutus melonnan alkeisiin. Alkumatkasta on rauhallista suvantoa, missä on hyvä tutustua kanootin käyttäytymiseen ja kokeilla eri ohjaus – ja melontatekniikoita. Retken vetäjä on koulutettu melontaopas, jolta saa tarvittavat ohjeet. Suvannon jälkeen alkaa osuus, missä on tasaisesti ykkösluokan koskia koko loppumatkan. Näissä koskissa aina silloin tällöin joku parivaljakko kaataa kanoottinsa, eli kaikki eivät retkestä kuivana selviä.

Retki päättyy aloituspisteeseen, missä on mahdollista keitellä kahvit ja paistaa makkarat. Tästä voi jatkaa suoraan värikuulasotaan ja siitä korsusaunaan pesulle.

 

Tarkemmat tiedot melonnasta – 040 5806992 Markku

Hinnat

50 € / hlö, minimilaskutus 6 hlö.

Varusteet

Melojilla on turvavarusteina kelluntaliivit ja kypärät.  Vaatetus sään mukainen. Jalkineina voi käyttää vanhoja lenkkareita/saappaita.  Jos vesi on vielä kylmää niin jalat on hyvä pitää kuivina. Lompakot, autonavaimet ja puhelimet kannattaa jättää pois melonnan ajaksi. Aurinkolasit kirkkaina päivinä ja juotavaa (ei alkoholipitoista).